Las Palmas de Gran Canaria 

Las Palmas er Kanariøyenes største by og provinshovedstad for de 3 østligste øyene - Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote. Med sin beliggenhet har den til alle tider vært et knutepunkt for skipstrafikken mellom Europa, Afrika og Latinamerika og er derfor også i dag en stor havneby. 
Alle som besøker feriestedene sør på øya bør unne seg en tur til Las Palmas, den har nemlig mye å by på. Shopping er best på Mayor de Triana og smågatene der omkring, samt på Avenida de Jose Mesa y Lopez, hvor du bl.a. finner det store spanske varemagasinet El Corte Ingles. Kjente historiske bygninger i Las Palmas er bl.a. Santa Ana katedralen og Casa de Colon. I Casa de Colon sies det at Christofer Columbus overnattet under en av sine reiser. Bygningen er nå museum med modeller og gjenstander i tilknytning til reisene til den berømte sjøfareren.
Det som er mest spesielt for Las Palmas er trolig den flere kilometer lange sandstranden, Las Canteras, som ligger så og si midt i byen. Det er norsk konsulat i Las Palmas.