Arguineguin/Patalavaca/La Verga 


Arguineguin er først og fremt den levende fiskerlandsbyen som den alltid har vært. Turistene er her også, men spiller en langt mindre synlig rolle enn for eksempel i Puerto Rico. Av en eller annen grunn er Arguineguin blitt den byen på Gran Canaria hvor det bor flest nordmenn. Det er vel da ikke så unaturlig at den norske Sjømannskirken på Gran Canaria ligger nettopp her.

Ikke så langt fra Arguineguin, i vestlig retning, ligger Den Norske Skolen og det norske helsesenteret Valle Marina. Dette helsesenteret eies og drives av Norges Astma- og Allergiforbund. Klimaet her er visstnok spesielt gunstig for mennesker med lungesykdommer, hud- og allergiproblemer. Det kan nevnes at feriekomplekset Anfi del Mar, grunnlagt og bygget av grunderen Bjørn Lyng, også befinner seg i dette området.

Mange vil vel synes at Arguineguin har en noe broket og uensartet bygningsstruktur. Her finnes alt fra slumlignende brakkehus til luksusvillaer i mangemillion-klassen. Mange i den siste kategorien eies av nordmenn!