Maspalomas


Egentlig er Maspalomas navnet på hele det kystnære området av kommunen San Bartolome de Tirajana.  Men det brukes også (feilaktig) som navn på det store ferie- og fritidsområdet som ligger vest for Playa del Ingles. Om vi holder oss til denne betegnelsen, består de sørøstlige deler av området av de velkjente sanddynene som delvis er fredet (naturreservat). Midtre og østlige deler består av lave ferieboliger (bungalower), hoteller, golfbaner, parker og andre areal som er mer eller mindre klare for utbygging. Den nordvestlige del omfatter bydelen Sonnenland, mens søndre del, nede ved sanddynene, kalles Meloneras. Til sammen utgjør dette et komplett og moderne ferieparadis. Her finnes flere luksushoteller, kasino, kjøpesentre og merkevarebutikker. Området er for tiden i rivende utvikling.

Av attraksjoner kan nevnes fornøyelsesparken Holiday World og vannparken Aqualand. En attraksjon som kan anbefales på det varmeste er fugle- og dyreparken Palmitos Park. Den ligger bare et kvarters kjøretur fra Maspalomas og Playa del Ingles i retning fjellene.
 
Meloneras huser også et kulturhus og et kongressenteer. De fleste offentlige kontorer i storkommunen San Bartolome de Tirajana ligger her, selv om det offisielle rådhuset fortsatt ligger i fjellbyen "Villa de San Bartelome de Tirajana", eller Tunte, som kanarierne selv kaller den.